Stageprogramma

 

Met dit programma kunnen stagiairs deelnemen aan onderzoek dat wordt uitgevoerd door Sea Turtle Conservation Bonaire. Het programma richt zich op universitaire en postuniversitaire studenten die geinteresseerd zijn in een directe ervaring met de bescherming van zeeschildpadden. Deelnemers werken samen met fulltime professionele STCB-medewerkers en krijgen een combinatie van cursuswerk en praktijkervaring. Studenten mogen ook een eigen onderzoeksproject opzetten en uitvoeren. Deelnemers hoeven geen studenten biologie te zijn, omdat het programma op maat kan worden gemaakt op basis van elk niveau van ervaring en de specifieke interesses van de student die helpen om de capaciteit van onze organisatie uit te breiden.

 

 

Perioden wanneer er stages beschikbaar zijn:

  • Tussen januari en mei. Een minimale beschikbaarheid van tien weken is vereist. Startdata zijn flexibel.
  • Tussen augustus en november. Een minimale beschikbaarheid van tien weken is vereist. Startdata zijn flexibel.

 

Locatie:

  • Sea Turtle Conservation Bonaire, Bonaire, Nederlandse Antillen

 

Taken:

  • Helpen bij onderzoeken naar zeeschildpadden in het water (onderzoeken door snorkelen en met netten). Gegevensinvoer, vrijwilligersplanning, fondswervingprogramma's, strandschoonmaakacties en openbare voorlichting en hulpverlening indien nodig. Gebruik van satellietzenders en het in kaart brengen van schildpadden. Strandpatrouilles en toezicht op nesten, beschermingsactiviteiten zoals het redden van zeeschildpadden.

 

Vereisten:

  • Nog niet afgestudeerde en afgestudeerde studenten met de volgende kenmerken worden verzocht te reageren: aanpassingsvermogen, verantwoordelijk, harde werker, initiatief nemen en kunnen werken onder minimaal toezicht. Het is van groot belang dat kandidaten in goede lichamelijke conditie zijn, omdat de werkomstandigheden onder meer blootstelling aan hoge temperaturen en intens zonlicht omvatten. De kandidaat moet zonder problemen kunnen zwemmen/snorkelen.


Toelage / kosten:

  • Stagiairs dragen de kosten voor hun vliegreis, voedsel en transport. STCB zorgt voor accommodatie.

 

 

Siep, een bekende stagiair van STCB - foto STCB

 


Aanmelden voor een stage?

E-mail je cv naar Mabel Nava op stcb@bonaireturtles.org met een brief met motivatie.