Satellietvolgsysteem

 

Zeeschildpadden zijn migrerende dieren en in hun leven migreren volwassen schildpadden tussen hun foerageergebieden en broedplaatsen. De broedende schildpadden van Bonaire komen elke twee tot drie jaar terug naar Bonaire voor een periode van twee tot vier maanden. Daarna vertrekken ze voor hun gebruikelijke reis - van honderden of duizenden kilometers - om terug te keren naar hun foerageergebieden.

Elk jaar voorziet STCB een aantal schildpadden van kleine satellietzenders en volgt hun bewegingen. De migratieroutes van zeeschildpadden en de plaats van hun verre foerageergebieden helpen ons om meer inzicht te krijgen in de levenscyclus van onze schildpadden en geven tegelijkertijd waardevolle informatie ter ondersteuning van strategie├źn voor regionaal behoud.

 

 

2010 UPDATE SATELLIETVOLGSYSTEEM

 

Kies hieronder een zeeschildpad om door te gaan naar de engelstalige updatepagina...

 

 

xBruce, Mabel en Funchi voorzien een onechte karetschildpad van een zender - foto Marlene Robinson

 

 

Karetschildpad met zender op weg terug naar zee - foto STCB

 

 

Kaart van in 2009 gevolgde karetschildpadden, van Bonaire naar hun foerageergebied - afbeelding STCB

 

 

We hebben nu 17 volwassen schildpadden gevolgd en gezien hoe ze naar het westen gingen, naar de wateren voor Nicaragua en Honduras, naar het noorden naar de Navidad Banks en Puerto Rico en naar Los Roques, Venezuela in het oosten.

Die plaatsen zijn staten die deel uitmaken van het verspreidingsgebied, landen waar de broedende zeeschildpadden van Bonaire eveneens delen van hun leven doorbrengen. Wanneer we weten waar onze schildpadden naartoe gaan, kunnen we onze invloed voor het behoud uitbreiden naar de staten die behoren tot het verspreidingsgebied.