Voorlichting

 

Het is geen geheim dat mensen beschermen wat ze kennen en waar ze van houden. Daarom is voorlichting aan en bewustwording bij het publiek een prioriteit voor STCB.

 

 

STCB werkt met lokale scholen en geeft voorlichting over zeeschildpadden aan leerlingen van de basisschool en middelbare school. De leerlingen leren over de biologie en de bescherming van zeeschildpadden. Oudere leerlingen zetten hun kennis om in waardevolle diensten voor de gemeenschap door presentaties te geven en deel te nemen aan toezicht, gegevensverzameling en het schoonmaken van stranden.

Daarnaast maakt STCB het meeslepende verhaal van de bescherming van zeeschildpadden op Bonaire op verschillende manieren bekend: van presentaties voor het publiek tot informatieve artikelen in de media en op internet.

 

 

Radio is populair op Bonaire. Bewoners stemmen vaak af op het nieuws en nemen actief deel aan belprogramma’s. Om dat belangrijke publiek te bereiken, is STCB onlangs partner geworden van radiozenders die een campagne voor bewustwording van zeeschildpadden houden onder de naam ‘Did You Know’ (‘Wist je dat...’). Izaline Calister, een bekende Antilliaanse jazz-zangeres, is gastvrouw van de serie. Deze is bedoeld om algemeen bewustzijn over zeeschildpadden te creĆ«ren. De openbare boodschappen van 30 seconden in het Papiaments en Engels werden in 2009 gedistribueerd aan radiozenders op alle vijf de eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba.

 

Luister naar een van de STCB-radiospotjes

Klik voor meer informatie over Izaline Calister en haar muziek op www.izalinecalister.com.

 

 

Funchi geeft les tijdens een onderzoekssessie - foto STCB

Izaline Calister neemt STCB's radiocampagnespotjes op - foto Jan de Kruijf

 

Elk schooljaar bundelen STCB en leerlingen van een lokale middelbare school hun krachten in een klas voor theorie en praktijk die deel uitmaakt van de sociale wetenschappen. In 30 lesuren en door veldwerk en dienstverlening aan de gemeenschap leren leerlingen over zeeschildpadden, hun biologie en levensgeschiedenis en gaan ze de praktijk in om ervaring op te doen met het behoud van zeeschildpadden.